implant 
Dental implant nedir?
Tel: 0312 - 426 60 96
Fax: 0312 - 426 60 96
e-mail: sberksun@ttmail.com

www.semihberksun.com
www.disestetigi.com

Dental İmplant (diş ekme)

Dental implant bir veya daha fazla dişin eksik olduğu durumlarda dişsizliği sabit veya hareketli protezlerle onarırken proteze destek olması amacıyla çene kemiği içerisine yerleştirilen ve genellikle titanyumdan yapılmış olan silindirik  vidalardır. Bu titanyum vidalar cerrahi bir işlemle çene kemiğinin uygun olan yerlerine rehber bir yuva açılarak yerleştirilir. İyileşme periodunun ardından planlanan protez tasarımına uygun destek yapılar üzerine sabit veya hareketli protezler tamamlanır. Bu şekilde yapılan sabit protezler mevcut doğal dişlerin bütünlüğü bozulmaksızın hastaya mükemmel bir fonksiyon ve estetik sağlar.
Dünyada ve özellikle Avrupada 30 yıla yaklaşan bir geçmişe sahip olan implant uygulamaları günümüzde ülkemizde de çok yaygın bir şekilde klinik tercihlerin başında yer almaktadır.
İmplantlar herkes için uygun olmayabilir. Genel sağlık durumunuz iyi olmalı, sağlıklı dişetleriniz ve implantları desteklemek için çenenizde implant yapılacak bölgedeki  kemiğin yeterli olması gerekmektedir.
İmplant da başarılı olmak için doğru teşhis konulması, hekim tarafından uygun cerrahi işlemler ve uygun bir protez planlamasının yapılmış olması şarttır. İmplantın temizlik ve bakımının doğru yapılması çok önemlidir. Ayrıca, çok fazla sigara içilmesi ve/veya aşırı alkol kullanılması başarıyı olumsuz etkileyecektir. Yukarıdaki faktörlere bağlı olarak implant başarısı %90-100 arasında değişebilir.
Cerrahi olarak implantın yerleştirilmesi genellikle lokal anestezi altında, gerektiğinde veya tercihe bağlı sedasyon veya genel anestezi ile de yapılabilmektedir. Operasyon süresi implant sayısına bağlı olarak yarım saat ile birkaç saat arasında değişebilir. Operasyon sonrası duyulabilecek ağrı basit ağri kesiciler ile giderilebilir.
İyileşme periodu alt çenede 3-4, üst çenede 5-6 aydır. Bu süre zarfında geçici protezler yapılır.








Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.

Ana Sayfa Hakkımızda  | Kliniğimiz  |  Faydalı BilgilerHizmetlerimiz Bize ulaşın